Begin
Bio
School
Voetbal
Meer

Bas, bijna 2 jaar oudBas is op 10 oktober 1995 geboren in Amsterdam Oost (Betondorp, de Ploegstraat, waar Johan Cruijff gewoond heeft). De naam Bas vinden we een mooie korte, Hollandse naam en als tegenhanger hebben we hem een wat exotischer tweede naam gegeven: Milan. Bas stamt af van de naam Sebastianus, wat verheven, eerbiedwaardig betekent. De naam Milan is redelijk bekend door de schrijver Milan Kundera. Milan is een verkorting van de naam Miroslav en dat is weer een samenvoeging van milu (lief) en slava (roem).

Bas begint zijn leven als een vrolijke jongen. Lachen is zijn grootste hobby, naast eten. Al snel heeft hij veel vriendjes en vriendinnetjes. Later wordt hij een rustige, lieve jongen, die soms met moeite in beweging te krijgen is. Deels komt dit doordat hij een allergie heeft voor huisstofmijt, wat zich de eerste jaren van zijn leven uit in de vorm van veel uitslag en een ruwe huid.

Als zijn broer Jaro geboren wordt, verandert ook zijn leven. Hij is blij met zijn broer, maar moet nu natuurlijk veel met hem delen. Omdat Jaro een schisis heeft, is er minder tijd voor Bas. En als Jaro wat ouder wordt, hebben ze veel lol samen maar ook regelmatig ruzie.

Bas is piloot in een CessnaOp dit moment zitten Bas en Jaro samen op school (De Nieuwe Kring te Diemen) en dat vinden ze beide erg leuk. Bas gedraagt zich soms als oudere broer van Jaro, maar vind het ook prettig dat hij in de buurt is.

Bas heeft enkele jaren op judo gezeten bij H.C. Fritz. Hij heeft daar de oranje band gehaald, maar stopte toen omdat hij het niet leuk meer vond. Hij zit nu vol overgave op voetbal bij WV-HEDW (in de E).

...

En toen was het ineens 2016. Bas is gestopt met voetbal, heeft op het Sint Nicolaas zijn VWO afgemaakt en is toen Psychologie gaan studeren aan de UvA.