Begin
Bio
School
Voetbal
Meer

Klassenfoto van het Berenbos, schooljaar 1999/20004 Oktober 1999 is de eerste schooldag van Bas en hij heeft er veel zin in. Hij gaat naar De Nieuwe Kring, een Jenaplanschool in Diemen centrum. Hij begint bij een nieuwe juf (Blanka Mezerova uit Tsjechië) in een nieuwe klas (het Berenbos) in een tijdelijke ruimte. Het belangrijkste voordeel van die nieuwe klas is dat deze vrij klein is: maximaal 17 leerlingen, en allemaal nieuwe leerlingen. Zijn beste vriend wordt Tim Dijkhuizen. Daarnaast speelt hij veel met Quincy, Lilli, Ties, Kay, Arno en Paul (de laatste verhuist later naar Hilversum, iets waar Bas soms nog steeds over praat).

Klassenfoto van het Berenbos, schooljaar 2000/2001Het tweede jaar (2000/2001) verhuizen ze met de hele klas naar een groter lokaal en groeit de klas tot 30 leerlingen. Nog steeds heeft Bas het goed naar zijn zin en hij krijgt veel vriendjes. Weinig vriendinnetjes, want het mannetjesgedrag zit er al snel in ("meisjes zijn niet leuk"). De band met Tim wordt wat minder, maar met Kay en Ties en nieuwkomers Nando en Jente speelt hij graag. En Quincy mag, ook al is ze een meisje, ook nog wel eens langskomen. Maar dat komt ook omdat ze om de hoek woont.

Omdat hij in oktober geboren is en omdat hij nog zo graag speelt, lijkt hij niet toe te zijn aan groep drie en blijft hij nog een jaar in de onderbouw (2001/2002). Dat betekent wel dat hij verhuist van klas en van juf. Met ingang van het nieuwe schooljaar zit hij bij juf Anita in de Tuin. Een aantal van zijn vriendjes gaat mee, maar veel vriendjes die hij van het begin af aan kent, gaan wel naar groep drie, en dus naar een andere klas. Daar lijkt hij weinig moeite mee te hebben.

Het jaar 2002/2003 begint hij in groep 3, in het Waterland bij juf Iris. Hij heeft er veel zin in, enkele van zijn grote vrienden (Nando, Jente, Kay) gaan met hem mee en hij wordt herenigd met zijn vriend Sybren waarmee hij eerder in het Berenbos heeft gezeten. Hij doet het goed en krijgt regelmatig complimentjes. Vooral zijn taalvaardigheden blinken uit.