Begin
Bio
Duurzaam
Motor
Muziek
Computers
Werk
Meer

Biografie van Evert Kuiken

Spring naar:

1962

Ik ben op 8 juni 1962 geboren in Muiderberg. Dat maakt mij nu jaar oud. Mijn ouders zijn Diny (Dina Catharina) Steutel, geboren op 19 januari 1926 in Leiden, en Henk (Hendrik Jan) Kuiken, geboren 4 oktober 1928 in Batavia (het toenmalige Indië, nu Indonesië). Mijn zus Carla (Carla Louise) is dan al bijna 2 jaar (ze is geboren op 15 september 1960).

1968

Met redelijk plezier kijk ik terug op mijn lagere school tijd op de Vinkenbaan. Markante figuren als tante Til (ook onze achterbuurvrouw, maar dat is niet vreemd in een dorp van rond de 2000 zielen), meester Hofstra en de directeur, meneer Koopman, zal ik niet snel vergeten.

Overigens is de flower power tijd geheel aan mij voorbij gegaan. Ik was daar nog te jong voor en in Muiderberg was de invloed nauwelijks te merken.

Ik was druk met voetballen in een van de elftallen van S.C. Muiderberg en zeilen op het IJsselmeer (onder meer voor de zeilvereniging van Muiderberg). Toen we net een boot gekocht hadden, heb ik een aantal wedstrijden gewonnen, maar dat kwam waarschijnlijk meer omdat voor onze boot nog geen goede handicap was vastgesteld. Toen de handicap werd bijgesteld (en de lokale zeilfanaat een zelfde boot gekocht had) won ik er geen een meer. Maar dat was voor mij geen probleem: het zeilen vond ik leuk, het winnen was een leuke bijkomstigheid.

1974

Ik ga naar de Van der Waals scholengemeenschap in Amsterdam om het Atheneum B te gaan volgen. Ik ben erg blij dat ik niet naar Bussum hoef, naar de school waar veel van mijn plaatsgenoten naar toe gaan: veel te elitair. Nee, geef mij maar het 'losbandige' leven in Amsterdam.

1979

We verhuizen naar Amsterdam, voornamelijk omdat mijn moeder en mijn zus dat willen en mijn vader en ik er weinig tegen in kunnen brengen. We gaan wonen in Zuid, in de A. Dürerstraat 5, een voormalig hotel. Ook in die tijd was het al zo dat als je een huis kocht en maar lang genoeg wachtte, je huis zoveel waard was geworden dat je er een behoorlijk nieuw onderkomen voor kon kopen. Het was een spannende tijd, maar ook het begin van het uiteenvallen van het gezin. Mijn zus Carla gaat al snel op zichzelf wonen en tegelijkertijd besluiten mijn ouders te gaan scheiden. Mijn vader gaat het huis uit. Meer dan een jaar heb ik vrijwel geen contact met beide en leef ik mijn eigen leven, samen met mijn moeder.

1981

Ik maak een bewuste keuze door Elektrotechniek te gaan studeren aan de Universiteit Twente (toen nog de TUT, Technische Universiteit Twente) in Enschede. Enerzijds om zo ver mogelijk weg te zijn van de gezinssituatie in Amsterdam, anderzijds om het leven op een campus te leren kennen. Het blijkt geen verkeerde keuze te zijn, afgezien van het feit (ach, een detail, eigenlijk) dat de studie mij veel te theoretisch is. Na 1 jaar aanmodderen en zelfs zonder een toelatingsexamen te hebben gehaald (goniometrie), besluit ik dat de HTS voor mij toch beter is. Ik begin met de studie Elektrotechniek aan de HTS Enschede, toen nog gevestigd aan de Europaboulevard.

Zoals wel meer studenten verhuis ik regelmatig: Witbreuksweg 401-101 (op de campus), Oostveenweg 5 (boven een houtzaak, later Turkse bakker), Hoogweg 14 (een echt studentenhuis met 4 kamers en elke winter een bevroren douche en WC), Laaressingel 141 (een woongemeenschap met kinderwens...). En voor mijn stages (bij het Centrum voor Energiebesparing in Delft en Digital in Nijmegen) verhuis ik ook nog enkele keren.

1987

Na mijn studie weiger ik de dienstplicht, wordt erkend en krijg een tewerkstelling op de Universiteit Twente bij een onderzoeksproject naar productieautomatisering (PARTS) na eerst nog even wat centen te hebben bijverdiend bij Ashmore, een bedrijfje dat software ontwikkelde om belastingformulieren mee in te vullen.

1989

Na anderhalf jaar mag ik vervroegd weg omdat ik werk heb gevonden bij het toenmalige Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-Holland (PEN) . Ik verhuis daarvoor naar Alkmaar en ga wonen in een nieuwbouwwijk, 't Rak, aan de Wolkammerstraat 31.

Tijdens de verhuizing en de inrichting van mijn huis leer ik Carolien beter kennen, die ik al uit mijn middelbare school tijd ken.

1993

Carolien en ik besluiten, na lang aarzelen vooral door mij, te gaan samenwonen in Amsterdam in het huis van Carolien aan de Ploegstraat 1-1 (in Amsterdam Oost, ook wel bekend als Betondorp).

1995

Onze oudste zoon Bas wordt geboren.

1996

Mijn moeder (Dina Catharina Steutel, roepnaam Diny) overlijdt aan kanker.

1997

We kopen in september een huis in het centrum van Diemen omdat we het huis in Betondorp te klein vinden voor vier personen.

Op 7 oktober wordt onze tweede zoon Jaro geboren. Hij heeft een aangeboren afwijking (een schisis, in de volksmond bekend als hazenlip). De eerste jaren van zijn leven zijn we daar veel tijd aan kwijt.

2000

In 1999 zijn Carolien en ik 10 jaar samen en daar willen we een feest voor geven. Maar om het geheel nog feestelijker te maken, besluiten we om te trouwen. 19 mei was het zover en het was een geweldig feest. (Ik hoop op termijn de foto's daarvan nog op deze website te plaatsen.)

2003

Het jaar eindigt vervelend doordat ik op 4 december mishandeld wordt door een automobilist, nadat deze mij (op de fiets op weg naar huis) geen voorrang heeft gegeven. Hier wat foto's en de mails die ik naar aanleiding hiervan aan vrienden en bekenden heb gestuurd.

2015

Mijn vader overlijdt. Na een longoperatie om een gezwel weg te halen, vele jaren eerder, takelt hij langzaam af. Hij verhuist van zijn rijtjeshuis in Uithoorn naar een aanleunwoning in Wassenaar. Eerst is hij nog actief in de bewonerscommissie, maar na enkele jaren kan hij dat niet meer. Hij moet aan de zuurstof en stopt dan met roken. Hji doet zijn auto weg, koop een scootmobiel, maar rijdt daar weinig mee. Hij heeft steeds minder zin in het leven en in april 2015 overlijdt hij in het ziekenhuis, waar hij is opgenomen vanwege kortademigheid.

2016

In 2015 besluit ik dat ik weg wil bij Alliander. Ik krijg geen ruimte meer voor ontwikkeling en heb geen zin om nog 15 jaar hetzelfde te blijven doen. Ik solliciteer twee keer en de tweede keer wordt ik aangenomen bij LENS energie.