Begin
Bio
Duurzaam
Motor
Muziek
Computers
Werk
Meer

Ik hou van computeren en ben in mijn vrije tijd dan ook veel achter de computer te vinden. O.a. om websites te bouwen, maar ook voor andere dingen (programmeren, muziek opnemen). Een tijdje heb ik een eigen bedrijf gehad, SEE Software Engineering, maar bij gebrek aan activiteiten heb ik dat na enige jaren sluimerend bestaan opgeheven. Wel adviseer ik soms nog vrienden en bekenden over computers, websites e.d.

Daarnaast was ik een fervent gebruiker van een , een zogenaamde "handheld" computer. In 1995 koop ik mijn eerste: een 3a. Die houdt het erg lang vol. Ik gebruik hem voor mijn agenda, actiepunten, adresboek, rekenmachine, notitieboekje, memo recorder, spreadsheet). Enkele jaren later besluit mijn werkgever de medewerkers de keuze te geven tussen een Palm Vx of een Psion 5mx. Ik kies uiteraard voor een 5mx, omdat ik niet zonder toetsenbord kan leven. En die bevalt me nog veel beter dan de 3a. Ik koop er een 64 MB flash kaart bij voor naslagwerken en prop hem helemaal vol met handige dingen (woordenboeken, alle afleveringen van Star Trek Voyager, recensies van alle films vanaf 1920 etc. etc.). Veel informatie over wat je met een Psion kunt doen is te vinden op de site van de gebruikersvereniging (inmiddels omgedoopt tot PDA Totaal). Helaas krijg ik steeds meer last van breuk ik de kabel tussen body en scherm en bijna elk jaar stuur ik er wel een op naar Duitsland voor reparatie.

Met de aanschaf van een iPod in 2004 combineer ik twee hobbies: muziek en computers. Binnen de kortste keren staat de iPod helemaal vol met de mooiste muziek. Na diefstal van deze iPod stap ik over op de iPod Touch en raak ik gewend aan de handige extra's die deze heeft in de vorm van apps. Als ik daarna tot twee keer toe een iPad win (eerst een iPad 1, daarna een iPad 4) ben ik helemaal verkocht. De Psion hang ik aan de wilgen (alhoewel ik hem af en toe nog wel eens mis, want de Psion was qua techniek ver vooruit op alle concurrenten). De Windows RT tablet die ik later win, gaat linea recta naar mijn vrouw. En zelfs haar hoor ik regelmatig klagen over hoe slecht er over dat ding is nagedacht. Ik heb toch heel wat Windows ervaring, maar die RT is worst of both worlds.

In mijn werk heb ik overigens inmiddels ook veel te maken met computers en software. Na veel klachten over het ICT bedrijf besluit ik er in 2001 zelf te gaan werken bij een nieuwe afdeling die zich bezig gaat houden met e-Commerce. Na de nodige omzwervingen en start-ups beland ik in 2010 bij de afdeling die het document management systeem Livelink (later omgedoopt naar Content Server) beheert. Daar kan ik mijn ei kwijt omdat ik daar veel met gebruikers en complexe vraagstukken te maken krijg, die ik mag helpen oplossen. Consultancy is dan mijn ding geworden. In 2016 stop ik daar echter mee. Ik ga weg bij Alliander en ga in de zonne-energie wereld werken, zie Werk.