Begin
Bio
Duurzaam
Motor
Muziek
Computers
Werk
Meer
Foto...
Het oude logo van Radio 3

Dag bezoeker,

Je bent terecht gekomen op de pagina's van en over Evert Kuiken.

Over mijn omzwervingen op deze aardbol heb ik het een en ander geschreven in mijn biografie. Je leest daar over

  • mijn geboorte en jeugd in Muiderberg,
  • mijn schooltijd in Amsterdam (Van der Waals scholengemeenschap),
  • mijn studententijd aan de Universiteit Twente en de HTS Enschede,
  • mijn werkervaring (voornamelijk bij het energiebedrijf in Noord-Holland) en
  • de vorming van mijn gezin.

Op Duurzaam vertel ik het een en ander over mijn bemoeienis met duurzame energie en windenergie in het bijzonder. Dat is begonnen met Kennemerwind waarvan ik eerst gewoon lid werd en later bestuurslid. Het ging verder toen ik met mijn gezin een "oud" huis (1960) kochten in Diemen en we daar flink in energiebesparende maatregelen hebben geïnvesteerd (isolatie, zonne-boiler, CV installatie, dubbel glas). Vervolgens heb ik samen met een buurtgenoot het Duurzaam Dorp Diemen opgezet (aanvankelijk nog onder de naam Diemer Klimaat Netwerk). Daarna werd ik redacteur van het magazine Windnieuws. In 2016 maak ik er mijn werk van bij LENS energie, een bedrijf actief in de zonne-energie wereld.

Een hobby die ik sinds 1988 uitoefen is motorrijden. In 1989 haalde ik mijn rijbewijs en kocht in mijn eerste motor: een Suzuki GS 450 L. Na vele jaren trouwe (en af en toe minder trouwe) dienst was ik in 1994 toe aan een zwaardere: de Yamaha TR.1. En na de tweede motor van dat type ben ik in 2014 overgestapt op de BMW R 1200 RT. Al die jaren was ik lid van motorclub Kawazuki.

Een rode draad in mijn leven is muziek. Al vanaf mijn jeugd ben ik met muziek bezig. Eerst nog voornamelijk als consument, al snel ook als producent. Eerst op blokfluit, later op de piano en vanaf mijn middelbare schooltijd ook op de basgitaar. Ik speelde in bandjes als Dezibel, Twentse Golf en de Nuon ICT band. Nee, niets dat enige bekendheid heeft gekregen.

Vanaf mijn hogere school opleiding ben ik met computers bezig. Mijn eerste 8086 computer kocht ik voor 3000 gulden in 1987. Sinds 1993 zit ik op het internet. ICT is sinds die tijd niet meer uit mijn leven weg te denken. Via Psion 3a en 5mx ben ik sinds 2004 fan van de Apple iPod en iPad.

Daarnaast (want bovenstaande zaken vullen mijn agenda al flink) werk ik ook nog eens. Liefst iets minder dan 5 dagen per week, van 1989 tot 2016 bij een energiebedrijf, daarna bij een start-up.

Meer achtergrondinformatie (links) over deze onderwerpen vind je op de pagina met links "Meer". Daarop ook een overzicht van netwerksites waarop je mij kunt vinden.